lumbalnaDrola
Lumbalna rola Standard
Lumbalna rola Slim
Lumbalna rola Super
Lumbalna D rola
Vrlo važnu ulogu u procesu prevencije i liječenja imaju upravo role za sjedenje.
Ukoliko nemamo adekvatnu potporu kralješnice, organizam se vremenom umara, dolazi do narušavanja slabinskog djela kralješnice čime se narušava pozicija svih djelova kralješnice, imajući u vidu da su oni međusobno povezani i utječu jedan na drugog.
Lumbalne role podupiru slabinsku lordozu i održavaju idealnu poziciju cijele kralješnice.
Takva potpora smanjuje bolove i olakšava sjedenje na način da smanjuje pritisak intervertebralnog diska na živčane strukture (korijen živca, spinalni prostor) i opušta napete mišiće u njenoj okolini. Koristi se u cilju prevencije i liječenja bolnih sindroma lumbalne i torakalne kralješnice, kao i zdjeličnog pojasa.
Korištenje lumbalne role se preporuča pri dugotrajnom sjedenju u vozilu ili radnoj stolici. Potrebno je postaviti i učvrstiti rolu podesivom, elastičnom trakom za naslon stolice. Sjesti zdjelicom do naslona stolice, a u podnožju leđa pomicati rolu dok se ne dobije zadovoljavajuća podrška pravilnom držanju tijela.
Odabir lumbalne role ovisi o anatomskim predispozicijama, vrsti sjedišta ( obični i radni stolac, fotelja, trosjed, sjedište u automobilu, avionu i dr.), te subjektivnom osjećaju ugode.
Djeluje preventivno kod održavanja ispravnog sjedenja djece, studenata i dugotrajnog rada u uredu i pomaže kod liječenja bolnih sindroma kralješnice.
Prvih nekoliko dana po primjeni role moguće su pojave nelagode u leđima i tada treba postupno povećavati vrijeme u kojem se primjenjuje rola svaki dan nekoliko sati dulje. Adaptacija na novo pomagalo traje 2-3 dana.
Ukoliko imate bolove u lumbalnoj kralješnici, a anatomski jastuk vam ne uspjeva pomoći, isto upućuje na probleme u samoj kralješnici ili okolnim strukturama.
Rješenje je da se učini osteopatski pregled gdje se prepoznaju lezije i terapijskim djelovanjem uklone. Potom će vam spavanje na anatomskom jastuku biti potpuno zadovoljstvo.
Održavanje lumbalnih rola je brzo i jednostavno. Navlaka se jednostavno skida i periva je u perilici.

medvita-banner-720x180

Super rola standardna rola slim standard_rola