bolnisindromkraljeznice1Bolni sindromi kralježnice i zglobova su u današnje vrijeme prilično zastupljeni i stoga se mora dati posebna pažnja toj problematici kako bi ljudski organizam mogao normalno funkcionirati. Bitno je obratiti pozornost na prevenciju, ali isto tako na liječenje i održavanje zdravstvenog stanja mekih tkiva, zglobova a naročito kralježnice.
Sindrom cervikalne, torakalne i lumbalne kralježnice, sakroilijakalnih zglobova, trtice, ramena, koljena, kuka samo su neki od sindroma.
Bolni sindromi mogu biti akutni i kronični, a bolovi se mogu širiti u udaljena mjesta a mogu biti toliko jaki da ne možemo micati zahvaćenim dijelom. Sukladno tome ih treba tretirati.
Medikamentozna terapija može djelomično pomoći, naročito u stišavanju upale, ali je neophodan kvalitetan mobilizacijski tretman mekih tkiva in zgloba kako bi otklonili uzrok.
U današnje vrijeme se provode razne tehnike u cilju rješavanja ovakvih bolesti, međutim treba biti jako oprezan jer nestručan i agresivan pristup nerijetko dovodi do još većih oštećenja kostiju, zglobova a posebno kralježnice.
Trajanje terapije za bolne sindrome kralježnice i zglobova- 40 ili 60 min