Mnoge žene imaju problema sa celulitom koji nije samo estetski nedostatak već i pravo oboljenje koje može ugroziti psihofizičko stanje žena.
Celulit (str. Panikulopatija edematofibrosklerotika) predstavlja spor, degenerativni proces koji se odvija u potkožnom masnom tkivu. Ukoliko se ne liječi na vrijeme i na odgovarajući način dovodi do opterećenja zglobova i cirkulatornih smetnji.
Celulit predstavlja nakupine tekućine i masnoće u potkožnom tkivu što dovodi do deformacije i otežanog protoka krvi i limfe.
Uzroka ima više, a najveći je krivac loša cirkulacija zbog čega se u organizmu nakupljaju otpadne tvari i zadržava tekućina.
Ostali uzročni faktori:
1. Pogrešan način prehrane
2. Hormonski poremećaji
3. Prekomjerno sjedenje
4. Trudnoća
5. Nošenje visokih potpetica
6. Jako uska odjeća
Svi ovi faktori, direktno ili indirektno, dovode do zadržavanja tekućine u međustaničnim prostorima, što je glavni uzročnik pojave celulita.
Uspješno liječenje celulita zahtijeva, prije svega, stručnu procjenu stadija celulita, kao i općeg zdravstvenog stanja nakon pregleda i razgovora sa liječnikom.
Adekvatan izbor metoda, individualno prilagođen svakom pacijentu omogućava brze i sigurne rezultate u liječenju ovog estetskog problema koji je često praćen i dodatnim zdravstvenim tegobama.
Cilj limfne drenaže je poticanje usporene cirkulacije tekućine u organizmu. Određenim pritiscima drenira se zastala međustanična tekućina prema limfnim čvorovima i krvožilnom sustavu kroz koji se dalje izlučuje.
Koliko će limfna drenaža biti uspješna ovisi o vrsti celulita koji je nastao te od toga kako reagira organizam. Nezahvalno je davati prognoze, no u praksi se pokazalo da se već nakon 10-15 tretmana mogu vidjeti prvi rezultati.
Uz anticelulitnu masažu i ručnu limfnu drenažu, primjenjujemo, ultrazvuk i elektrostimulaciju uz aktivnu kontrolu kontrakcije mišića,za kritične dijelove tijela i odgovarajuću modifikaciju prehrane kao nutricionistička pomoć u otklanjanju celulita.
Trajanje anticelulitnog tretmana (anticelulitna masaža sa anticelulitnom kremom i tonizacija mišića) – 60 min

Anticelulitni tretmani