anticelulitnamasaza1Celulit predstavlja nakupinu tekućine i masnoće u najdubljem sloju kože-subkutis. Izgleda kao narančina kora, a nalazi se najčešće na bedrima i stražnjici, oko koljena, na bokovima, trbuhu i rjeđe oko skočnih zglobova i nadlaktica.
Javlja se više u žena nego u muškaraca za što se okrivljuje građa vezivnog tkiva subkutanog djela kože jer su pregrade postavljene okomito na površinu kože za razliku od muškaraca kod kojih one čine ukriženu mrežu.
Najčešći razlozi stvaranja celulita su genetski(hormonalni) uzroci, utjecaj stresa kao i loša cirkulacija. Usporenje krvotoka povećava propusnost krvnih žila, dolazi do zastoja tekućine i otpadnih tvari što uzrokuje stvaranje masnoće. Usljed toga se otežava izmjena tvari u tom djelu kože kao i limfna odvodnja.
Celulita se nikada ne možete definitivno riješiti, ali ga možete držati pod kontrolom.
Kod anticelulitne masaže se koriste razni pokreti (glađenje, gnječenje, pinch, trljanje) koji ne smiju biti bolni uz tendenciju kretanja prema srcu kako bi se stimulirao odvod limfe koji završava kod srca.
Anticelulitna masaža vrlo je učinkovita u smislu eliminacije celulita kao i toniziranja, veće čvrstoće i sjaja kože i poboljšane cirkulacije. Kada se postignu dobri rezultati, učinkovitost traje kroz jedno vrijeme. Da bi se takvo stanje održalo, neophodno je nastaviti sa masažom kako se celulit ne bi vratio.
U cilju najboljeg rezultata, anticelulitna masaža se kombinira sa anticelulitnom kremom ili uljem, limfnom drenažom, toniziranjem mišića, pravilnom prehranom i povećanim unosom vode u organizam.
Trajanje anticelulitne masaže – 30 minuta.
Trajanje kompletnog anticelulitnog programa – 45 minuta.