refleksnamasaza1Refleksologija je drevna vještina liječenja koja se temelji na načelu refleksnih zona na stopalima i dlanovima, a koje odgovaraju svim dijelovima tijela, organima i žlijezdama. Može se primijeniti i na uhu (aurikuloterapija), na kojem se također nalazi hologram cijelog tijela.
Refleksologija koristi jedinstvenu metodu posebnog pritiska palcima na refleksne točke radi postizanja brojnih terapijskih učinaka. Njezini su učinci višestruki, kao što su uklanjanje blokade u protoku tjelesne energije, normaliziranje protoka krvi i limfe u različitim dijelovima tijela te postizanje ravnoteže svakog dijela tijela, organa ili žlijezde. Koristi se i u kombinacijama s nekim drugim terapijskim tehnikama za opuštanje, smanjivanje agresivnosti, poboljšanje koncentracije i ukupnoga energetskog potencijala tijela Istraživanja su dokazala da se vremenom na završecima živaca na stopalu nakupljaju soli kalcija i kristali mokraćne kiseline koji onemogućuju normalnu stimulaciju žlijezda i organa. Ali, tehnikom refleksoterapije mogu se ukloniti.
Refleksna masaža ili refleksoterapija je i vrsta stimulacije središnjega živčanog sustava na razini spinalne moždine i simpatičkog sistema. Naime, stopala i šake izuzetno su osjetljivi na dodir pa se preko njih mogu pokrenuti blokirani mehanizmi u tijelu i mozgu. U svakom slučaju, možemo reći da je današnja medicina sve otvorenija istočnjačkom načinu liječenja, pa tako i refleksoterapiju koja nam pomaže u rješavanju različitih bolnih stanja.
Trajanje refleksne masaže ili refleksoterapije – 20 ili 40 minuta